Har du elever med dysleksi?

Lær deg tre fantastiske digitale verktøy som vil hjelpe elevene i lese- og skriveprosessen – og som gjør at du kan tilpasse opplæringen og gi elevene økt  mestringsfølelse!
Jeg vil vite mer!

Se for deg at..

 


  • du har hjelpemidler til lesing og skriving som hele klassen kan bruke og benytte seg av, selv de som ikke har noen dysleksidiagnose. Dette gjør programmene allment kjent og mindre skumle å ta i bruk for de med størst behov.

  • du kan forklare foreldre på utviklingssamtaler om hvilke programtillegg du har introdusert som kan hjelpe eleven i lese- og skriveprosessen, og at du kan være trygg på at du har forskning i ryggen.

  • du kjenner til reglene rundt eksamen og hvilke krav elever med særskilte behov har.

  • du endelig kan kvitte deg med dårlig samvittighet, fordi elevene med størst behov har riktige hjelpemidler tilgjengelig og kan å bruke disse. Endelig har du en følelse av å ha kontroll!


Så sitter han der, Stian.

Gjemt under capsen og inni den mørke hetta. Forsvinner litt i mengden. De fleste jobber med sitt, mens han sliter med å komme igang. Lesing - hater det. Skriving - enda verre. Ingenting hjelper og alt er bare kjipt. 

Jævla drittskole.

/ KLASSEROMMET /

Jeg vet, for jeg har vært der selv.Den følelsen av å aldri strekke til. At man aldri er nok. Det å gå ut igjen fra en time og kjenne på usikkerheten om Lars, som sliter med lesing, egentlig fikk lest teksten i det hele tatt? Eller om Trine, som du lovte å komme innom igjen, fikk sett over teksten sin og rettet skrivefeil? Og hva med Even, som du vet kommer hjem til krangling over lekser og lite framdrift, han kunne virkelig trengt hjelp til å skrive den innleveringa. 


Det å ha tilgang på verktøy som hjelper elevene til å bli mer selvstendige i læringsprosessen, kan være til stor hjelp for en elev som sliter med lesing og skriving.

 

Yes - dette er for meg!

 

Jorun Sandåker

Pedagog ved Kvalifiseringstjenesten i Grimstad

"Jeg blir engasjert av kursene og forklaringene som kommer tydelig fram, og det gir meg et positivt puff i det  å bruke hjelpemidlene mer enn tidligere. Det er tydelige punkter, korte, innholdsrike videoer og det er enkelt og greit forklart. Jeg anbefaler kurset især til de som er nye i bruken, men også til de som kjenner verktøyene noe, men som trenger en grundig gjennomgang."

Annette Medhus

IKT-ansvarlig og kontaktlærer ved Hallingskarvet skole

"Jeg er imponert!  Nå føler jeg meg mye tryggere på verktøyene. Det å vise programmene i praksis, samt teori i akkurat passe lange glimt, gjør at vi lærerne ta det med oss direkte inn i hverdagen. Kurset vil absolutt gagne elevene mine - jeg ser allerede mange muligheter!"

Hilde Vedvik Guttu

Digitaliseringsansvarlig og assisterende rektor ved Ringebu Skole

"Kurset har en god oppbygging med en praktisk tilnærming. At @digitalskolering har mye erfaring med bruk av programtilleggene i klasserommet gjør det praksisnært og lettfattelig. Denne erfaringen gjør at fordelene, men også ulempene blir trukket fram, og man kan dermed unngå å gjøre feilene eller bruke mye tid på utprøving.
Massevis med gode tips og råd! 


Dette er meg!

 

Ingelin Nybakken (40), født og oppvokst i Hamar, med en stor interesse for data! Det hele startet med grunnkurs elektro, før jeg tok fagbrev i IKT-driftsfag. Allmennfaglig påbygg ble neste på lista, og etter dette søkte jeg meg til lærerhøgskolen. I 2009 begynte jeg å jobbe på Furnes ungdomsskole og der har jeg vært i 14 år. I 2019 - 2021 gikk jeg lærerspesialiststudiet "Profesjonsfaglig digital kompetanse", og mens jeg studerte og koronaen traff Norge, startet jeg digITal SKOLEring som et hobbyprosjekt. Grunnen til det var at jeg ønsket å inspirere lærere til å bruke det digitale i klasserommet på en hensiktsmessig måte. Jeg elsker å se mulighetene med de programmene vi allerede har tilgjengelig, og brenner for at digitale verktøy kan være med på å jevne ut forskjeller i klasserommet. 
Som person er jeg relativt ekstrovert, blid og engasjert - og jeg elsker å formidle og lære bort digitale verktøy!

 

/ BLI RÅGOD PÅ VERKTØY DU ALLEREDE HAR TILGJENGELIG /

ENGASJERENDE LESER

 

Engasjerende leser er et programtillegg som ligger til i de fleste Office365-programmer, som Word, OneNote og Outlook. Elevene kan få hvilken som helst tekst opplest på bl.a. norsk og engelsk, enten fra ren tekst eller fra et bilde. Engasjerende leser har innebygd bildeordbok, oversetterfunksjon, og kan plukke ut ordklasser og stavelser. Dette gir programmet langt flere bruksområder enn kun å få tekst opplest.

DIKTERINGSFUNKSJONEN

 

Dikteringsfunksjonen er et programtillegg som gjør at du kan lese inn det du vil skrive, også skriver PC-en for deg. Tillegget er supert for de med dysleksi som sliter med rettskriving, eller av andre grunner syns skriving er vanskelig. Dikteringsfunksjonen er et fantastisk hjelpemiddel til skriving som elevene kan ha glede av i all framtid.

MICROSOFT LENS


Microsoft Lens er en app som tar bilde av tekst med et såkalt OCR-kamera, som gjør at det er mulig å få opplest tekst i fra et bilde. Du kan bl.a. velge om du vil sende bildet ditt til en klassenotatblokk, eller om du vil få teksten opplest med en gang.
 Microsoft Lens gjør opplesingen portabel, ettersom elevene kjapt kan få en tekst opplest på mobilen sin også utenfor klasserommet, som f.eks. på reise.

Ja - jeg vil kjøpe!

/ DETTE LÆRER DU /

DEL 1 - ENGASJERENDE LESER

I del 1 lærer du om de ulike funksjonene og innstillingene, og hvordan du bruker programtillegget til å lese tekst både fra tekst og bilde. Du får også tilgang til undervisningsopplegget som ga meg karakteren A på min avsluttende eksamen på studiet "Lærerspesialist i Profesjonsfaglig digital kompetanse". I tillegg til alt dette vil du få tilgang til forskning og teori som tar for seg denne funksjonen, samt hva UDIR sier om retningslinjene rundt tilrettelegging av eksamen.

DEL 2 - DIKTERINGSFUNKSJONEN

I del 2 lærer du om dikteringsfunksjonen. Her lærer du hvor du finner funksjonen på de forskjellige enhetene, og hvilke fordeler og ulemper det å bruke den har. Du vil lære hvordan elevene kan bruke funksjonen som støtte i skriving, og du får tilgang til kommandoord på norsk og engelsk som du enkelt kan skrive ut og gi til elevene dine. Også her blir forskning og teori gjennomgått, og du vil lære hva elevene har krav på når det gjelder tilrettelegging av eksamen. Det gjør at du kan sitte rakrygget i samtale med foresatte med trygghet i at du kjenner regelverket rundt disse funksjonene.

DEL 3 - MICROSOFT LENS

I den siste delen viser jeg deg hvordan du kan bruke appen Microsoft Lens sammen med OneNote. Du får en praktisk gjennomgang av hvordan du kan ta bilder av tekst, for så enten å få det opplest med en gang eller sendt direkte til en notatblokk. Jeg viser deg også forskjellene på norsk og engelsk tekst og de forskjellige lesestemmene. Som med de to andre delene, tar vi for oss fordelene og ulempene, og jeg viser deg hvilke funksjoner som fins i appen. 

Ja - dette trenger jeg!

 


 

Det digitale kurset "3 fantastiske lese- og skriveverktøy"

 

PRIS: 699,- 
 

DETTE FÅR DU:

  • Umiddelbar tilgang til det digitale kurset om Engasjerende leser, dikteringsfunksjonen og Microsoft Lens.
  • Teoretisk og praktisk gjennomgang av verktøyene.
  • Tilgang til hva forskning sier om disse programmene.
  • Tilgang til mitt undervisningsopplegg som ga meg karakteren A på avsluttende eksamen på lærerspesialiststudiet.
  • PDF med kommandoordene til dikteringsfunksjonen.
  • Tilgang til en egen app som du kan bruke til å caste (se på) kurset til TV-en.

Er du som skole interessert i en pakkepris til dine ansatte? Klikk her for å gå til siden for skolelisens for å lese mer!


Dette kurset kan også bestilles som et fysisk kurs. Les mer om det her.

 

Betal med bankkort

...og som om det ikke var nok... (!)

...får du også tilgang til kurset via appen "Kajabi", som gjør at du kan caste kurset til TV-en din om du vil! Last ned appen, logg inn - og du er klar. Kurset funker også ypperlig til ei joggeøkt på mølla, eller med en sjokolade i hånda. No judgement here! 😅

 

100% fornøyd - eller pengene tilbake!

Jeg er ikke ute etter å lure noen, jeg vil bare at du skal lære å bruke disse verktøyene, sånn at  elevene dine kan dra nytte av kunnskapen din. 🥰 Hvis du ikke er 100% fornøyd og du føler du ikke har lært noe, får du så klart pengene tilbake! 😊

Yes - count me in!