Privatperson? Gå hit.

Opplesing av all tekst?
Skrive med stemmen?
Klart det!


Bli kjent med de digitale verktøyene
i officepakka som gjør
tilpasset opplæring til en lek!

Jeg vil vite mer!

Se for deg følgende..

 


  • Skolen har hjelpemidler til lesing og skriving som hele klassen kan bruke og benytte seg av, selv de som ikke har noen dysleksidiagnose. Dette gjør programmene allment kjent og mindre skumle å ta i bruk for de med størst behov.

  • Lærerne dine kan forklare foreldre på utviklingssamtaler om hvilke programtillegg de har introdusert som kan hjelpe eleven i lese- og skriveprosessen, og de kan være trygge på at de har forskning i ryggen.

  • Lærerne kjenner til reglene rundt eksamen og hvilke krav elever med særskilte behov har.

  • Lærerne dine kan endelig kvitte seg med dårlig samvittighet, fordi elevene med størst behov har riktige hjelpemidler tilgjengelig og kan å bruke disse. Endelig har kollegiet en følelse av å ha kontroll!


Så sitter han der, Stian.

Gjemt under capsen og inni den mørke hetta. Forsvinner litt i mengden. De fleste jobber med sitt, mens han sliter med å komme igang. Lesing - hater det. Skriving - enda verre. Ingenting hjelper og alt er bare kjipt. 

Jævla drittskole.

/ KLASSEROMMET /

Jeg vet, for jeg har vært der selv.Den følelsen av å aldri strekke til. At man aldri er nok. Det å gå ut igjen fra en time og kjenne på usikkerheten om Lars, som sliter med lesing, egentlig fikk lest teksten i det hele tatt? Eller om Trine, som du lovte å komme innom igjen, fikk sett over teksten sin og rettet skrivefeil? Og hva med Even, som du vet kommer hjem til krangling over lekser og lite framdrift, han kunne virkelig trengt hjelp til å skrive den innleveringa. 


Det å ha tilgang på verktøy som hjelper elevene til å bli mer selvstendige i læringsprosessen, kan være til stor hjelp for en elev som sliter med lesing og skriving.

 

Yes - vår skole trenger dette!

 

Jorun Sandåker

Pedagog ved Kvalifiseringstjenesten i Grimstad

"Jeg blir engasjert av kursene og forklaringene som kommer tydelig fram, og det gir meg et positivt puff i det  å bruke hjelpemidlene mer enn tidligere. Det er tydelige punkter, korte, innholdsrike videoer og det er enkelt og greit forklart. Jeg anbefaler kurset især til de som er nye i bruken, men også til de som kjenner verktøyene noe, men som trenger en grundig gjennomgang."

Annette Medhus

IKT-ansvarlig og kontaktlærer ved Hallingskarvet skole

"Jeg er imponert!  Nå føler jeg meg mye tryggere på verktøyene. Det å vise programmene i praksis, samt teori i akkurat passe lange glimt, gjør at vi lærerne ta det med oss direkte inn i hverdagen. Kurset vil absolutt gagne elevene mine - jeg ser allerede mange muligheter!"

Hilde Vedvik Guttu

Digitaliseringsansvarlig og assisterende rektor ved Ringebu Skole

"Kurset har en god oppbygging med en praktisk tilnærming. At @digitalskolering har mye erfaring med bruk av programtilleggene i klasserommet gjør det praksisnært og lettfattelig. Denne erfaringen gjør at fordelene, men også ulempene blir trukket fram, og man kan dermed unngå å gjøre feilene eller bruke mye tid på utprøving.
Massevis med gode tips og råd! 


Dette er meg!

 

Ingelin Nybakken (40), født og oppvokst i Hamar, med en stor interesse for data! Bakgrunn fra grunnkurs elektro,  fagbrev i IKT-driftsfag. Utdannet Adjunkt på Høgskolen Innlandet. Videreutdannet meg til lærerspesialist i "Profesjonsfaglig digital kompetanse" i 2021, og har 14 år bak meg som lærer i ungdomsskolen. Jeg har bred erfaring med disse programtilleggene i klasserommet, og har selv sett hvor utrolig stor hjelp de gir elever med behov for ekstra støtte i lese- og skriveprosessen. Jeg har hatt elever som med hjelp fra disse programtilleggene har gått opp både én og to karakterer i skriftlige fag, fordi de endelig gjør seg forstått. Den mestringsfølelsen gir elevene mer enn bare muligheten til å lese og skrive, den gir selvtillit, engasjement og troen på egen framtid. Mitt ønske er derfor at så mange som mulig skal vite om mulighetene som ligger i officepakka, slik at vi kan hjelpe flest mulig. 

 

/ BLI RÅGOD PÅ VERKTØY SOM ALLEREDE ER TILGJENGELIG /

ENGASJERENDE LESER

 

Engasjerende leser er et programtillegg som ligger til i de fleste Office365-programmer, som Word, OneNote og Outlook. Elevene kan få hvilken som helst tekst opplest på bl.a. norsk og engelsk, enten fra ren tekst eller fra et bilde. Engasjerende leser har innebygd bildeordbok, oversetterfunksjon, og kan plukke ut ordklasser og stavelser. Dette gir programmet langt flere bruksområder enn kun å få tekst opplest.

DIKTERINGSFUNKSJONEN

 

Dikteringsfunksjonen er et programtillegg som gjør at du kan lese inn det du vil skrive, også skriver PC-en for deg. Tillegget er supert for de med dysleksi som sliter med rettskriving, eller av andre grunner syns skriving er vanskelig. Dikteringsfunksjonen er et fantastisk hjelpemiddel til skriving som elevene kan ha glede av i all framtid.

MICROSOFT LENS


Microsoft Lens er en app som tar bilde av tekst med et såkalt OCR-kamera, som gjør at det er mulig å få opplest tekst i fra et bilde. Du kan bl.a. velge om du vil sende bildet ditt til en klassenotatblokk, eller om du vil få teksten opplest med en gang.
 Microsoft Lens gjør opplesingen portabel, ettersom elevene kjapt kan få en tekst opplest på mobilen sin også utenfor klasserommet, som f.eks. på reise.

Ja - vi vil kjøpe!

/ DETTE LÆRER LÆRERNE DINE /

DEL 1 - ENGASJERENDE LESER

I del 1 ser vi på de ulike funksjonene og innstillingene, og hvordan man bruker programtillegget til å lese tekst både fra tekst og bilde. Lærerne får også tilgang til undervisningsopplegget som ga meg karakteren A på min avsluttende eksamen på studiet "Lærerspesialist i Profesjonsfaglig digital kompetanse". I tillegg til alt dette vil de få tilgang til forskning og teori som tar for seg denne funksjonen, samt hva UDIR sier om retningslinjene rundt tilrettelegging av eksamen.

DEL 2 - DIKTERINGSFUNKSJONEN

I del 2 ser vi på  dikteringsfunksjonen. Her lærer lærerne hvor de finner funksjonen på de forskjellige enhetene, og hvilke fordeler og ulemper det å bruke den har. De vil lære hvordan elevene kan bruke funksjonen som støtte i skriving, og de får tilgang til kommandoord på norsk og engelsk som de enkelt kan skrive ut og gi til elevene dine. Også her blir forskning og teori gjennomgått, og vi ser på hva elevene har krav på når det gjelder tilrettelegging av eksamen. Det gjør at lærerne dine kan sitte rakrygget i samtale med foresatte med trygghet i at de kjenner regelverket rundt disse funksjonene.

DEL 3 - MICROSOFT LENS

I den siste delen viser jeg  hvordan appen Microsoft Lens jobber sammen med OneNote. Du får en praktisk gjennomgang av hvordan du kan ta bilder av tekst, for så enten å få det opplest med en gang eller sendt direkte til en notatblokk. Jeg viser også forskjellene på norsk og engelsk tekst og de forskjellige lesestemmene. Som med de to andre delene, tar vi for oss fordelene og ulempene, og jeg viser fram hvilke funksjoner som fins i appen. 

Ja - dette trenger vi!

 


 

SLIK FUNGERER SKOLELISENS 


 
ÅRSLISENS

Skolen velger det antallet lisenser de ønsker ut ifra hvor mange lærere som skal ha tilgang til kurset. Skolen bestiller antall lisenser per mail, og får en samlet EHF-faktura. Skolen har da tilgang til kurset i ett år fra lærerne blir lagt inn i kursportalen.  Hver bruker registreres med en e-postadresse, så tilgangen er personlig. Det er ikke tillatt å kjøpe én lisens for å vise på storskjerm i fellestida; hver deltager må ha lisens.  

 

PRISER PER ÅR (FRA DATO TIL DATO):

1 lisens:                          699,- per lisens
2 - 5 lisenser:                 559,- per lisens (20% rabatt per lisens)
6-10 lisenser:                489,- per lisens (30% rabatt per lisens)
Mer enn 10 lisenser:   419,- per lisens (40% rabatt per lisens)

Lisensen(e) gir full tilgang til alt innhold som ligger i kurset og som eventuelt blir publisert i løpet av ett år fra opprettelse av brukerkonto. Materialet kan fritt brukes av lærere med lisens og i de klassene læreren underviser. Lærerne har selv ansvar for å tilpasse opplegg og materiell som deles i kursportalen til egen klasse. digITal SKOLEring kan ikke garantere tilpasset opplæring eller ellers gode resultater i klasserommet, dette er kundens ansvar.


Les mer om salgsbetingelser her. 

 

BESTILLING:

For å bestille, send en e-post til [email protected] med følgende informasjon:

  • Antall lisenser som er ønskelig. 
  • Navn på skole/organisasjon.
  • Organisasjonsnummer (og eventuelt ressursnummer) avtalen skal registreres på.
  • Adresse og telefonnummer til skolen.
  • Navn på kontaktperson.
  • E-postadresser til lærerne som skal ha tilgang til kurset.

 

Dette kurset kan også bestilles som et fysisk kurs. Les mer om det her.

 

...og som om det ikke var nok... (!)

...får lærerene også tilgang til kurset via appen "Kajabi", som gjør at de kan caste kurset til TV-en sin om de vil! Last ned appen, logg inn - så ligger alt klart.

 

Jeg vil melde inn lærere!