• Ingelin

Store filer i OneNote og Teams

Oppdatert: 15. nov. 2020

Merk: Denne forklaringen er laget hovedsaklig til Android, da det er det jeg har tilgang til selv. Jeg vil tro det har overføringsverdi til iPhone også, når du forstår konseptet.


I disse fjernundervisningstider, er det stor belastning på Microsoft sine plattformer som Teams og OneNote. For å belaste disse minst mulig, er det lurt å legge ved delingslinker til store filer, og ikke selve filen. Jeg skal vise deg hvordan!


VIA TELEFON


Hvis elevene bruker telefonene sine til å lage disse store filene (videoer/lydfiler osv.), så er det lurt å laste ned OneDrive-appen. Få elevene til å logge inn på denne, sånn at de får tilgang til det de har i skyen. På denne måten kan de enkelt laste opp det de har laget til sitt eget område. (Når de gjør dette bør de være koblet på WIFI hjemme, for med 4G kan det fort bli dyrt).

Når de går inn i galleriet på telefonen og finner igjen videoen sin, kan de markere denne og velge "Del":

Her kan de velge å sende filen til OneDrive, og når de har logget inn på denne (noe de kun trenger å gjøre første gangen) vil de få tilgang til egen mappestruktur.
Når de har lastet opp filen, kan de gjøre følgende:
Den linken du da har kopiert til utklippstavla kan du så sende direkte til deg selv via mail, eller du kan dele den og legge den inn i de appene du ønsker.

VIA PC


Sørg for at filen din er lagt inn i OneDrive-mappen din på PCen. Når du har gjort dette, må du finne igjen filen i mappestrukturen din, høyreklikke på den og velge OneDrive-ikonet og "Del". Så gjør du på akkurat samme måte som på mobil! :)


Håper dette var til hjelp, spør i vei hvis noe er uklart!
540 visninger

Siste innlegg

Se alle

Overføre bilder fra mobil til PC.

Skoleåret er i gang, og jeg får en del spørsmål om jeg kjenner til noen enkle måter å få bilder fra mobilen over til PC. Vi skal ikke mange år tilbake før kabel var eneste mulighet, da både skolenett

 

©2020 digITal SKOLEring.